måndag 17 juni 2013

Profylaxkurs (Preparación al parto)



I dag har jag varit på profilaxkurs (preparación al parto). I Spanien början man denna förberedande kurs runt vecka 30. Både de blivande mammorna och papporna är välkomna, även om det är få pappor som närvarar. När vi väntade Alma hade jag ”lektionerna” på eftermiddagen, så då följde Jaime med också. Denna gång är det svårare för honom att följa med eftersom vi har Alma att tänka på och kursen är dessutom på morgonen.

Denna kurs hålls en gång i veckan och har både teoretisk och praktiskt innhåll. Barnmorskan som leder kursen ger information och råd om vad vi kan vänta oss under såväl graviditet som förlossning och efter förlossningen.  Det praktiska innehållet består av olika typer av andingsövningar, knipövningar ryggövningar som kan hjälpa oss under graviditeten och för att förebygga problem efter förlossningen.

Barnmorskan visade oss i dag hur vi skulle andas under värkarbetet i dag. Jag fick även lära mig detta innan Alma skulle komma till världen, men jag kommer i håg att under förlossningen så glömde jag bort allt jag lärt mig och andades lite som jag ville.. Knipövningar gick hon också igenom, för att förebygga inkontinens. Sedan gick hon även igenom lite övningar som kan förebygga ryggproblem, samt ställningar som kan hjälpa om bebisen inte vänt sig nedåt.

I dag fick vi dessutom två startpaket med prover av diverse produkter.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar