tisdag 7 maj 2013

Benidorm




Förra helgen var vi i Benidorm, som ligger längs Costa Blanca på den spanska medelhavskusten. När man kommer dit första gången slås man av de höga skyskrapor som rests för att uppfylla turismens behov. De är verkligen inte vackra och passar inte in på den annars mycket vackra stranpromenaden. 

Staden är invaderad av engelskmän, tyskar och svenskar året runt som åker dit för att njuta av sol och bad. Men det är även många spanjorer som åker hit, framförallt från den äldre generationen. Den stranden som vi brukar gå till är handikappanpassad eftersom publiken på denna strand består mest av äldre människor. De har även en kör som består av pensionärer som samlas på stranden för att sjunga varje dag. 

Vi åker dit mest för att det är den närmaste stranden från Madrid och för att Jaimes farbror har en lägenhet där som vi får bo i när vi åker dit. Jag älskar att vara vid havet och att sola och bada som en äkta svensk, medan Jaime helst sitter i skuggan eller inomhus med neddragna fönster när det är varmt ute.

Det tar ca 5 timmar att ta sig till Benidorm från Madrid i bil. Resan kan kännas lång när man åker med barn, men vi har som tur var en bärbar dvd som Alma brukar titta på under resan. Medan hon tittar på film är hon lugn som en filbunke och vi kan resa helt utan problem. Vi brukar även försöka tajma så vi åker precis när hon ska sova siesta.



Det var hemskt skönt att kunna vara där och bara njuta av familjen. Både jag och Jaime hade haft mycket att stå i så det var perfekt att tillbringa några dagar på stranden.  Dessutom var det inte så mycket folk under dessa dagar, så vi hade stranden nästan för oss själva :) 


Alma tyckte det var helt underbart att vara på stranden, det var ju som att ha en enorm sandlåda där hon kunde gegga hur mycket hon ville. 

Alma leker i "sin sandlåda"


Jaime tyckte också det var roligt att gegga i sanden och bygga sandslott, så jag kunde sitta och njuta av solen i en solstol under tiden:)

På kvällarna tog vi det ganska lugnt och gick ut och åt tapas. De har en gata i Benidorm som har mycket goda och relativt billiga tapas. Där serverar de den slags tapas som de äter i norra Spanien, som är lite mer avancerade än de tapas som man kan hitta här.


Foto: Y ahora de tapas... :-P
Tapas i Benidorm

Det är väldigt mysigt att promenera i Benidorm, så efter middagen gick vi längs strandpromenaden och även upp till en utsiktsplats som är väldigt fin. Här är några bilder därifrån:




 Jag fick lite mersmak, så jag hoppas att vi åker dit snart igen, när det är lite varmare, men det beror ju såklart på hur graviditeten flyter på:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar