I helgen är vi i
Villacañas, och firar Jaimes mamma som fyller år. Jag har gjort en smörgåstårta
som vi ska äta lite senare på eftermiddagen och Jaimes mamma har bakat en kaka
och ska bjuda på en massa annat tilltugg. Men det blir senare i kväll.
Till frukost blev
det churros con chocolate och till lunch så blev det gachas manchegas. Det är en rätt som man gör av ett speciellt mjöl
som heter harina de titos, som är
svårt att få tag på utanför La Mancha. Först steker man fläsk,vitlök,
paprikapulver och salt i olivolja, och sedan steker man mjölet och häller sedan
i vattnet. När det är klart äter man det tillsammans med bröd.
Man brukar äta
direkt från stekpannan, alla med varsin brödbit. Detta är inte ett ovanligt
sätt att äta på i Spanien. Det finns flera rätter man äter på detta sätt. Just
gachas är en gammal rätt som bönderna åt, framförallt på kalla vinterdagar. Det
var ett lätt sätt att bli både mätt och varm på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar