lördag 6 april 2013

Gachas



I helgen är vi i Villacañas, och firar Jaimes mamma som fyller år. Jag har gjort en smörgåstårta som vi ska äta lite senare på eftermiddagen och Jaimes mamma har bakat en kaka och ska bjuda på en massa annat tilltugg. Men det blir senare i kväll.

Till frukost blev det churros con chocolate och till lunch så blev det gachas manchegas. Det är en rätt som man gör av ett speciellt mjöl som heter harina de titos, som är svårt att få tag på utanför La Mancha. Först steker man fläsk,vitlök, paprikapulver och salt i olivolja, och sedan steker man mjölet och häller sedan i vattnet. När det är klart äter man det tillsammans med bröd. 




Man brukar äta direkt från stekpannan, alla med varsin brödbit. Detta är inte ett ovanligt sätt att äta på i Spanien. Det finns flera rätter man äter på detta sätt. Just gachas är en gammal rätt som bönderna åt, framförallt på kalla vinterdagar. Det var ett lätt sätt att bli både mätt och varm på.

Jag tycker det är ett trevligt sätt att äta på, speciellt när man får ett glas rött till. I dag fick jag dock dricka vatten til:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar