fredag 20 december 2013

Att resa med barn

Nu är vi äntligen i Sverige. Vi har inte varit här på ett helt ar sa det känns helt underbart att vara här. Med Alma har vi flugit många gånger till Sverige men det var första gången som vi skulle resa så långt med både Alma och Alicia. Vi var lite nervösa för hur det skulle gå. Det var inte under de bästa förhållandena som vi skulle resa eftersom båda barnen var sjuka. Alma hade  varit sjuk i en vecka med hosta och feber och Alicia hade börjat fått samma symptom. Dessutom väntades en tretimmarsresa i bil från Arlanda till Örebro med en bebis (Alicia) som hatar att åka bil. Hon skriker konstant varje dag när jag ska åka till Almas skola och slutar inte förrän jag har stannat bilen och tar ur henne ur bilen...

Men resan gick faktiskt över förväntan. Jaimes mamma kom hem till oss dagen innan för att hjälpa till oss med barnen för att hinna packa. Det är inte lite saker man behöver ha med sig när man reser med barn. Man behöver varma kläder i fall det blir kallt, mindre varma kläder i fall det blir mindre kallt, alvedon i fall de blir sjuka på vägen, matsäck om de blir hungriga, våtservetter och blöjor (till Alicia), papper i mängder i fall de kräks,  underhållning till Alma i form av bärbar dvd, surfplatta, böcker, papper och pennor för att måla med, underhållning till Alicia i form av nappar, bitleksaker och andra typer av leksaker som hon kan hålla på med under resan. Det är väldigt lätt att glömma någon utav dessa grejor som kan förstöra hela resan, t.ex. ombyte, våtservetter, blöjor och napp...Men som tur är var vi duktiga föräldrar denna gång och hade med oss allt vi skulle, och dessutom hände ingen katastrof på vägen. Alicia bajsade inte utanför blöjan som hon brukar göra, och Alma blev inte åksjuk på resan trots att hon var sjuk.

Alma sov genom hela flygresan och Alicia åt, sov och åt upp tidningar mest hela tiden, så det gick faktiskt väldigt bra.





 På bilresan hem satt jag mellan Alma och Alicia. Alma tittade på film under hela resan och Alicia sov och sög på nappen under hela resan, och eftersom hon såg mig hela tiden blev hon lugn:) När vi kom fram hade mamma och pappa dukat upp till julbord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar